Hiroshi Doi

Hiroshi Doi este fondatorul Gendai Reiki ho.

Cum a aparut Gendai Reiki

Doi Sensei a învățat inițial Reiki-ul vestic în 1993 și l-a găsit foarte eficient.

După aceea, a devenit membru al Usui Reiki Ryo-ho Gakkai în septembrie 1993 și a fost instruit în Dento Reiki de către Kimiko Koyama-sensei (al VI-lea președinte din Usui Reiki Ryo Gakkai) și și-a dat seama de înalta orientare spirituală a Dento Reiki-ului. După aceea, printr-o serie de întâmplări norocoase a intrat în posesia multor documente valoroase privitoare la Reiki. A structurat Gendai Reiki Ho într-un mod care să faciliteze atât vindecarea mental-fizică cât și să încurajeze creșterea spirituală.

Scopul Gendai Reiki

Scopul tehnicilor Gendai Reiki este dezvoltarea completă a abilității de a primi Reiki.

Usui Sensei preda că Reiki este energia și Lumina și că aceasta umple întregul univers. Reiki este energia care ghidează totul spre armonie și noi, oamenii, suntem înconjurați de Reiki. Cât de mult Reiki primim depinde de cât de mult ne-am dezvoltat abilitățile de a-l primi.

Scopul tehnicilor Gendai Reiki Ho sunt de auto-purificare și auto-creștere. Tu trebuie să practici aceste tehnici pentru a-ți îmbunătăți abilitatea de a primi Reiki și de a fi în mod constant, natural și spontan în rezonanță cu Reiki fără nici o intenție conștientă. Nu te îngrijora cu privire la memorarea oricărui detaliu din aceste tehnici pentru a le executa perfect. Aceasta nu e necesar.