Uncategorized

Reacția noastră ciudată la energie

Acest articol se adresează în special celor care vor să le arate altora ce este Ki / Qi – ul și a posibilelor consecințe, aparent inexplicabile, ale acestui lucru.

Una dintre cele mai curioase reacții, și prin extensie comportamente, pe care le observ la cei care vin în contact cu energia (Qi / Ki -ul din Reiki ) este de atracție și apoi de respingere.

Mulți sunt fascinați de concept și caută să îl experimenteze, dar în momentul în care chiar au experiențe legate de Qi / Ki majoritatea dau înapoi – inclusiv eu am avut momente de genul ăsta 🙂

Reacția de respingere nu se limitează numai la împrejurare, ci se extinde la orice îi poate aduce aminte despre eveniment (persoane, locuri, gânduri, emoții) – evenimente care fie sunt benefice sau în cel mai rău caz doar neutre. Deci evenimentele, în sine, nu îi pot provoca persoanei nici un discomfort sau durere, ba dimpotrivă.

Rezultă ca acest comportamentul evitant vine din niște emoții și cogniții care nu îi fac plăcere persoanei.

Conceptul de energie nu își are locul în mentalitatea modernă, iar întregul eșafod al gândirii noastre nu are printre axiomele sale acest concept. Dar fiind o idee nouă,exotică, prezintă interes.

Problema apare atunci când, prin experimentarea Ki-ului, realizezi că idea de Ki nu este doar o idee, ci ceva adevarat, iar în acel moment trebuie să iei o decizie, nu neapărat conștientă, despre ce vei face cu noua experiență, cum o vei integra în sistemul tău de valori.

Din acest moment se declanșează un conflict, în mare parte inconștient, în care trebuie să decizi ce faci cu acest ”cartof fierbinte”: îl accepți și prin asta trebuie să îți schimbi modul de a vedea lumea sau îl respingi și revii la modul familar și călduț de a vedea lucrurile.

Una este să fii curios, la nivel superficial, de un subiect și alta e să îl experimentezi.

E normal ca cei mai mulți să bată în retragere și să revină la modelul obișnuit și familiar al lumii.

Partea un pic debusolantă este că daca tu faci parte din acea experiență (înlesnire, informare, etc) inclusiv tu vei deveni țintă a programului inconștient de ”epurare” al persoanei. Iar acest lucru se poate manifesta în așa zisele motive bizare pentru care o persoană te exclude din anturajul său.

Deci e posibil sa fii ”exclus” nu din cauza ta, ci pentru asocierea pe care o trezești în persoană pentru un aspect pe care îl vrea uitat.