Alexandru Gheorghiu

Informatician la prima formare, medicinist la a doua și psiholog la a treia am fost fascinat de Reiki încă de când l-am întâlnit.

Am parcurs gradele de Reiki Usui (îi spun aşa pentru că aşa e cunoscut în România, nu pentru că ar fi corect, pentru că și Gendai Reiki tot de la Usui vine) și niște grade de Karuna ca apoi să îmi înmoi degetul în Gendai Reiki.

Mi-a plăcut atât de mult Gendai – ul încât am făcut primele 3 grade în România (cu Maestra Cristina) și apoi pentru gradul 4 am plecat în Japonia să studiez cu Doi Sensei.

Doi Sensei dându-mi diploma de absolvire (2017)
Eu – „furând” meserie de la Doi Sensei (Japonia, 2017)

Japonia a fost un şoc atât cultural cât și din punct de vedere al seriozității, empatiei și blândeții cu care oamenii se tratează între ei.

Nu s-au lăsat pană nu m-au băgat într-un kimono tradițional (Japonia, 2017)

Stând cot la cot cu studenții din Japonia am înțeles de ce Reiki a apărut acolo – ei sunt foarte aproape de cele 5 percepte (Gokai) ale Reiki-ului și mulți le aplică inconștient.

Într-o pauza cu Jason, colegul meu american și Fumi Sensei (Japonia, 2017)

Am fost uimit să văd că Doi Sensei și Fumi Sensei m-au invitat după curs să îmi petrec cina cu ei. Doi Sensei și alți 8 maeștri Gendai Reiki – WOW! și când te uitai la ei nu păreau a fi cu nimic ieșiți din comun…. 🙂

După ce m-am întors am petrecut o perioadă în care am practicat, pe mine, familie și prieteni ceea ce am învățat.

Chiar și în ziua de azi când aud ca sunt numit „maestru” am o reținere pentru că, pentru mine, gradul de maestru este doar începutul unei călătorii și îmi dau seama că Universul este mai vast decât ne imaginăm și că avem enorm de mult de învățat.