Reiki – Ce este?

Studiile științifice moderne au concluzionat ca întregul univers este format din vibrații sau unde. Noi, ființele umane, suntem înconjurați de vibrații și suntem chiar noi vibrații. Reiki este una din acele vibrații care umple universul.

Existența unei energii misterioase care ghidează totul către armonie a fost recunoscută în diferitele părți ale lumii încă din timpuri imemoriale. În Japonia aceasta energie a fost denumita Reiki și a fost folosita îndelung în scopuri de vindecare.

Reiki este manifestarea imanenta a dimensiunii superioare (a Marelui Univers). Reprezintă undele Iubirii, Armoniei și Vindecării și rezonează cu conștiința înaltă a oamenilor. Reiki umple universul ca Lumina pură și are rolul de ne conduce către sănătate și fericire.

Reiki-ho este o practica care ne permite să ne folosim de Reiki cu scopul de ne face viețile pline de pace, fertile și „pline de sens”. Reiki-ho începe cu vindecarea cu mâinile și are ca scop să ne îmbunătățească propriile noastre vibrații și să ne împiedice să rezonăm cu emoții negative cum ar fi bolile, grijile, furia sau anxietatea.

Reiki, asa cum este cunoscut la nivel mondial, a fost inițiat (redescoperit) de Mikao Usui Sensei în Japonia, în anul 1920.

Care este filozofia Reiki?

Întreaga practică Reiki se bazează pe 5 percepte (Gokai) – care trebuie respectate pentru a te numi cu adevărat practicant Reiki:

  1. Doar azi, nu fi furios
  2. Nu te îngrijora
  3. Fii recunoscător
  4. Fa ceea ce ești menit sa faci
  5. Fii bun cu ceilalți
Gokai-ul in Japoneză

Cum interacționează cu religia mea?

Reiki nu are nici o legătură cu nici o credință religioasa și nici nu vine în contradicție cu nici una. Dimpotrivă, practica Reiki poate fi armonizata cu credințele religioase și iți poate îmbunătăți înțelegerea propriei religii.

Poți să consideri Reiki ca un fel de „psihologie” energetică. La fel cum psihologia nu vine în contradicție cu nici o religie (ba chiar aduce o noua lumină asupra ei) la fel și Reiki vine cu o înțelegere nepărtinitoare asupra aspectelor energetice ale noaste.

Din păcate multi reprezentanți ai diferitelor religii nu privesc cu ochi buni orice nu face parte din dogma lor și Reiki se încadrează la lucrurile „exotice”, prin urmare atitudinea lor fata de Reiki nu este binevoitoare.

Exista multi asa „asa zis” practicanți sau maeștri care deși spun ca practica Reiki…sunt departe de calea armonia Reiki.
Aceștia sunt cei care prin purtarea lor (non) Reiki și cuvintele lor (pro) Reiki creează o imagine foarte neplăcută despre Reiki.
Cum spuneau străbunii noștri: „Pomul după roade se cunoaște, iar omul după fapte.”

Notă: Avem un articol întreg pe relația dintre Reiki și religie: Reiki și religia

Cum pot practica?

Nimic mai simplu. Fă un curs de Reiki. În urma acestui curs vei putea să practici tratamente Reiki asupra ta și asupra celor dragi.

Care sunt nivelurile de Reiki?

Exista 4 niveluri de Reiki. Fiecare din ele se clădește pe cel anterior și adaugă noi abilități de vindecare și înțelegere.

Nivelele sunt:

  • Nivelul I (Sho-den) – Căpătarea abilitații de vindecare Reiki
  • Nivelul II (Oku-den) – Îmbunătățirea abilității de vindecare
  • Nivelul III (Shimpi-den) – Țintind către primul pas spre starea de pace interioară
  • Nivelul IV(Gokuikai-den) – Împrăștierea Luminii Reiki

Ce este un lineaj?

Un lineaj reprezintă linia de maeștrii prin care a fost transmisă învățătura Reiki. El trebuie să înceapă cu Mikao Usui Sensei și să se termine cu maestrul care te învață Reiki.

Cine sunt?

Mă cheamă Alexandru Gheorghiu și sunt maestru Gendai Reiki. Am fost în Japonia și studiat cu Hiroshi Doi Sensei pentru a avea acces la cea mai curată sursă de informație.
Lineajul meu este: Mikao Usui -> Hiroshi Doi -> Alexandru Gheorghiu