Fără categorie

Alergia la semeni, boala secolului

Părea a fi o dimineață ca oricare alta, până ce un apel telefonic mi-a întrerupt rutina. Era o solicitare de ajutor.

De prim ajutor, chiar.

O bună prietenă făcuse o alergie severă. Spunea că fața îi este umflată ca un balon și că se umflă în continuare.


În aproximativ 13 ani de practică Reiki (pe atunci), era pentru prima dată când mi-am declinat competența. Am sfătuit-o să meargă de urgență la medic. Ea a insistat totuși să ne vedem pentru că o mai ajutasem să depășească și alte momente dificile. Am acceptat doar după ce i-am smuls promisiunea că dacă după terapie nu sunt efecte vizibile, se va trata alopat.

Ne-am întâlnit imediat deoarece nu era timp de pierdut. Am început terapia prin stabilirea cauzei spirituale. Experiența m-a învățat că nimeni nu face alergie la praf, polen, mucegai, acarieni etc ci… la OAMENI.

„Alergia la semeni se pare că e una dintre bolile secolului

Alergia la semeni se pare că e una dintre bolile secolului… Așadar, am deschis canalul Reiki, am activat simbolurile și am identificat persoanele care îi erau nesuferite, o „inflamau”. În timp ce îi transmiteam energie, ea trimitea iertare, cu formula triplă, binecunoscută de orice practicant.

În aproximativ o oră, fața ei și-a recăpătat aspectul normal. Am stabilit că vom face o terapie și în ziua următoare, pentru mai multă siguranță. Surpriza a fost că s-a inflamat din nou, dar mult mai puțin. Am întrebat-o ce a tulburat-o în ziua precedentă, după terapie. A spus că „nimic”, că a avut o zi tihnită în familie. Am rugat-o să-mi povestească toate „nimicurile” pe care le-a făcut după ce ne-am despărțit. Așa am aflat cum a fost traficul, ce a mâncat, ce a vorbit cu soțul, cu cine a mai vorbit la telefon și…, în sfârșit, și-a amintit că a sunat-o una dintre persoanele cărora le ceruse iertare în ziua precedentă, la terapie.

În mod evident, își vindecase doar parțial relația cu acea persoană. Am întrebat-o despre ce au discutat și ce a iritat-o în dialogul cu acea femeie. Am lucrat apoi pentru vindecarea deplină.

Totul a ieșit la suprafață datorită Energiei Universale (Reiki), dar și datorită dorinței ei de a se vindeca și de a evolua spiritual. Cele două ședințe de terapie au fost mai mult decât suficiente. Au trecut câțiva ani de atunci, iar alergia nu i-a mai apărut.

Mulți practicanți Reiki se rezumă la transferul de energie. Nu este neapărat greșit, dar identificarea și dizolvarea cauzei spirituale a bolii grăbește vindecarea și contribuie la evoluția spirituală.

Pentru a nu știu câta oară m-am întrebat cum aș fi procedat dacă nu aș fi practicat această terapie. Cum i-aș fi ajutat pe cei din jur? Altruistă cum mă știu, în mod cert nu aș fi avut liniște dacă nu aș fi găsit o soluție.

Dar iată că Universul a lăsat la (înde)mâna noastră Reiki – inimaginabila forță care ne călăuzește, ne hrănește, ne vindecă și restabilește armonia.

Cristina Mihai este Maestru Reiki din 2005. Pe lângă practica Reiki are vaste cunoștințe în practica șamanismului și al reflexoterapiei.