Detalii despre Gendai Reiki

Cele 4 principii din Gendai Reiki

 1. Țintește către o constantă rezonanță cu Reiki și urmează calea către starea-de-bine finală și fericire.

  Gendai Reiki Ho este practica care folosește Reiki pentru scopul de ne face viețile liniștite, fructuoase și semnificative.
  (semnificativ – În sensul de „cu scop”)
 2. Fă-o fără nici un mister, dogmatism sau judecată.

  Nu accentuați secretul, misterul sau miracolul.
 3. Folosește conceptele fundamentale Reiki și cele mai eficiente tehnici Gendai Reiki pentru cele mai bune rezultate.

  Explică scopul tehnicii și dă instrucțiuni clare pentru practica ei.
 4. Folosește tehnicile simplificate și standardizate. Fă-le parte a vieții de zi de zi.
  Structurează tehnicile în aşa manieră încât să faci posibilă practica Reiki în circumstanțele obișnuite ale vieţii

Motto-ul din Gendai este „nimic ciudat, nimic straniu și nimic dificil”. Practică Reiki-ho ca o cale către starea-de-bine și fericire finală.

Deși poți avea abilități extraordinare de vindecare, dacă nu îți poți menține starea de pace interioară și obține un anumit nivel de dezvoltare spirituală, nu te vei bucura pe deplin de beneficiile Reiki-ului.

Nivele practică

Gendai Reiki Ho este compus din 4 niveluri care duc studenții prin următorii pași: stabilirea și menținerea rezonanței cu Reiki în viața de zi de zi, creșterea rezonantei și țintirea către finalizarea/împlinirea învățării.

NivelDescriereScopSensuri
Nivel I (Sho-den)Instructaj de vindecarea (tehnici pentru starea-de-bine)Căpătarea abilitații de vindecare ReikiDeschiderea canalului prin care Reiki curge și căpătarea cunoștințelor și tehnicilor de bază. Practicarea vindecării cu mâinile asupra ta și a celor apropiați.
Nivel II (Oku-den)Îmbunătățirea abilității de vindecareÎmbunătățirea calității și puterii fluxului de Reiki prin intermediul simbolurilor și învățarea de tehnici avansate pentru a practica vindecări Reiki în beneficiul altor persoane.
Nivel III (Shimpi-den)Creștere spirituală (tehnici pentru fericire)Țintind către primul pas spre starea de pace interioarăÎnțelegerea învățăturilor lui Usui Sensei și învățarea sa ajungi la adevărata fericire (serenitatea absolută)
Nivel IV (Gokuikai-den)Împrăștierea Luminii ReikiAccentul este pus pe practica personală și învățarea altora pentru a le îmbunătăți viața.
Cele 4 niveluri de Reiki