Respiraţia Gassho

Gassho Kokyu-ho (Respiraţia Gassho) este la fel ca secvența de Hatsurei-ho numită Seishin Toitsu (concentrare). În schimb, aici o practicăm de sine stătător. Această tehnică stă la baza tehnicii Hatsurei-ho din Gendai. Practic-o informal, oricând şi oriunde.


Descriere poziție Gasho

În poziția Gassho mâinile sunt aduse în fața pieptului și palmele se apropie.

Degetele sunt lipite dar între mâini mai există un mic spațiu – centrul palmelor nu se lipește.


Când devii experimentat în Gassho Kokyu-ho va deveni posibil pentru mintea ta să fie purificată și conștiința ta să fie ridicată/elevată și stabilă. Cu practica regulată, intuiția și capacitatea de acceptare se vor îmbunătăți și vei dezvolta o mare sensibilitate a mâinilor.

  1. Poziția de bază este stând într-un scaun, dar poți de asemenea să stai în picioare. Fă-te confortabil. Fă Gassho și relaxează-te.
  2. Închide ochii și ridică-ți brațele pentru a te conecta la Reiki. Simte vibrațiile Reiki curgând prin întregul corp.
    1. Cât timp simți vibrațiile Reiki coboară-ți bratele încet. Pune-ți mâinile în Gassho (aducând palmele împreună) în fata pieptului (un pic deasupra inimii) și concentrează-te cu blândețe asupra Tanden-ului pentru a-ți calma mintea.
  3. Pe măsură ce inhalezi imaginează-ți că tragi Reiki prin vârful degetelor și iți umpli Tanden-ul. Pe măsură ce expiri imaginează-ți că Reiki-ul care a umplut Tanden-ul radiază puternic prin vârful degetelor. (Fă asta pentru un timp.)
  4. Fă Gassho pentru a termina. Scutură-ți cu putere mâinile pentru a-ți curăța mintea.