Respirația Luminii

Hikari no Kokyu-ho (Respirația Luminii) din Gendai este la fel ca secvența din Hatsurei-ho numită Joshin Kokyu-ho.

Aici practicăm doar „curățarea prin metoda respirației spiritului”.

Este cea mai importantă parte a Hatsurei-ho-ului. Reduce stresul și purifică mintea în într-un mod eficient. Practic-o informal, oricând, oriunde.

  1. Fă-te confortabil. Închide ochii și ridică-ți brațele deasupra capului ca să te conectezi la Reiki. Simte valul de Reiki intrând în întregul tău corp.
  2. Cât timp simți vibrațiile Reiki coboară-ți încet mâinile. Pune-ți mâinile în poală, palmele în sus, degetele ușor curbate. (Dacă stai în picioare, lasă-ți bratele relaxate de-a lungul corpului). Concentrează-te pe Tanden și relaxează-te. Respiră profund de câteva ori.
  3. Pe măsură ce inspiri, imaginează-ți ca lumina albă a Reiki-ului curge din vârful capului în Tanden și lumina ce umple Tanden-ul începe să se extindă în tot corpul tău, dizolvând tensiuni și relaxând întregul corp. Pe măsură ce expiri, imaginează-ți că lumina albă ce iți umple corpul iese prin piele și se extinde dincolo de corp, mai întâi umplându-ți aura și apoi extinzându-se dincolo spre infinit. Dacă este vreo rigiditate sau tensiune în corpul tău, lumina o va dizolva și va relaxa întregul corp. Fă asta pentru un timp.

La început practică această tehnică cu ochii închiși. Când te-ai obișnuit cu ea încearcă să o practici mergând, cu ochii deschiși.

  1. Practică stand în picioare în tren, ținându-te de o curea sau când stai la coada la coffe-shop. (Nu practica când conduci)
  2. În funcție de circumstanțe poți sa faci numai (3) Când stai confortabil (jos sau în picioare). Prin practica zilnică, chiar și pentru durate scurte de timp, corpul și mintea se purifica tare.
  3. Este recomandat să practici această tehnică când experimentezi condiții nearmonioase sau emoții negative (furie, supărare sau frică). În aceste condiții, umple-ți corpul și mintea cu lumina albă a Reiki-ului.
  4. Fă Gassho ca să termini. Scutură-ți mâinile viguros ca să iți cureți mintea.