Fără categorie

Calea neașteptată a eficienței în Reiki

Acestă întâmplare poate nici nu ar trebui povestită dar pentru exemplificare și haz am să o fac.

Cu mulți ani în urmă când sufeream cumplit de migrene (Stați așa! Voi credeți că oamenii se apucă de Reiki sau terapii alternative fără nici un motiv ?) tocmai ce mă inițiam și eu în tainele Reiki-ului.

Într-o zi de vară m-am pomenit cu o migrenă groaznică de nu știam ce să mai fac. Am încercat orice știam că ar ameliora situația dar nu a mers.

Prin ceața gândirii mi-am adus aminte că maestra mea Cristina mi-a zis că dacă am o problemă să îi spun.

Zis și făcut. O sun și îi spun de problemă și o rog să-mi trimită niște Reiki sau ce o ști ea numai să îmi fie mai bine.

Deși abia puteam privi de durere…m-am dus și m-am așezat comfortabil într-un fotoliu așteptând să vină vindecarea de la maestră (parcă eram la cinema și așteptam să vad … „oare ce se întâmplă?”).

Adică dacă te ajută maestrul e ca și rezolvat și nu trebuie să mai faci nimic. Adică Reiki vine și ca o „atingere de pană” și îți vindecă tot. Nu ?

Nici bine nu mă așez că sar și fug spre baie unde ajung în genunchi îmbrățișând vasul de toaletă cumprins de o vomă teribilă. Am stat cu capul în jos timp de 10 minute până am scos tot din mine.

Când m-am ridicat eram un om nou – nu mai aveam durere de cap. Eram ca nou.

La întâlnirea cu maestra i-am povestit ce am pățit și ea în stilul ei caracteristic a început a râde de ceea ce credeam eu că se va întâmpla.

Aha! Deci Reiki nu acționează niciodată cum ne așteptăm noi ci ia forma sau calea cea mai ușoară pentru pacient – iar pentru mine aceea a fost cea mai rapidă soluție. Nu a fost plină de grație sau diafană :)) dar s-a dovedit cea mai eficientă.