Uncategorized

Reiki ca trusă de prim ajutor

Acum câteva weekend-uri am fost plecat la munte unde am făcut un traseu de 5 ore (numai urcarea) pe undeva pe lângă Cheile Moara Dracului de pe lângă Câmpul Lung.

Pe măsură ce urcam ne-am întâlnit și cu alți drumeți care coborau și în doua grupuri am întâlnit două persoane care s-au plâns ca ascensiunea și coborârea este foarte dificila și că asta le-a pus presiune pe genunchi.

Noi am continuat să urcăm până în vârf unde am făcut o pauză de o oră și apoi am început coborârea.

Vedere de pe vârf de munte

Nu am făcut nici 500 m când doamnei mele a început să ii facă probleme genunchiul. Avea dureri și începea să nu mai poată călca.

Când am văzut asta am înțeles că alternativele obișnuite ar fi : fie ne oprim și chemăm ajutoare, fie o car în spate (timp de 5-6 ore).

Atunci am decis să ii fac Reiki. I-am rugat și pe ceilalți să ii facă Reiki (practic făcând un grup ad-hoc de practică Reiki, toţi cei de faţă fiind antrenaţi pe remura Gendai de Reiki) și după 5 minute a spus că nu mai simte nimic și poate merge.

Grup Reiki (Shudan Reiki-Ho)

Grupul Reiki este o metodă prin care mai mulți practicanți aplică Reiki unui singur pacient. Se învață la Gradul I de Reiki.

După jumătate de oră s-a repetat aceeași situație. Apoi i-am tot făcut, toți, Reiki din 30 în 30 minute.

De fiecare dată după Reiki se scula și se simțea bine.

Ajunși la jumătatea drumului am făcut o pauză lângă o mică căbănuță .

Lângă căbănuța de lemn unde am poposit

Odată ce ne-am ridicat și am început să coborâm durerea s-a instalat din nou.

Am continuat să îi facem Reiki dar pentru a fixa un pic piciorul și a-l ajuta să distribuie altfel presiunea pe genunchi am făcut o atelă improvizată dintr-o creangă și niște bandă adezivă pe care o aveam la noi.

Odată piciorul pus în atelă a început să poată călca mai ușor și deși mergeam cu pași mici pe un teren foarte accidentat totuși ne mișcam.

Am ajuns foarte târziu la locul unde lăsasem mașina, practic rămăsesem numai noi. Ne-am suit în mașină și am ajuns cu bine la pensiunea unde eram găzduiți.

La pensiune cu atela provizorie

În acea noapte s-a plâns că o doare genunchiul, i-am făcut niște Reiki și a putut să adoarmă iar a doua zi i-am mai făcut o sesiune de Reiki.

Luni a plecat la servici pe ambele picioare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ma târziu mi-a spus că dacă nu i-am fi făcut atunci Reiki nu ar fi reușit să continue drumul pe picioarele ei.