Uncategorized

Reiki şi atracţia personală

Unul dintre cele mai fascinante discuţii care au loc la cursurile Reiki (mai ales la Gradul I de Gendai) o reprezintă modificarea atracţiei pe care o exerciţi asupra celor din jur după ce începi practica Reiki.

Nu recomand nimănui să facă Reiki pentru a deveni mai atractiv, ar semăna prea mult cu anunţurile la cosmetice sau tratamente de înfrumuseţare.

Cei mai mulţi practicanţi Reiki au observat modificări în relaţia cu cei din jurul lor – mai ales în sensul că cei mai mulţi vor dori să stea în compania lor, vor dori să îi atingă sau le vor arunca „ocheade”.

Acest lucru apare pentru că deşi oamenii nu văd în ce mod te-ai schimbat pot simţi acest lucru.

La nivel subtil şi inconştient percepem foarte mult şi fără a fi antrenaţi – dovada este în miile de poveşti de dragoste în care doi oameni se simt atraşi unul de celălalt într-un mod total „iraţional”. Acei oameni nu sunt educaţi în lucrul cu energia sau elementele subtile şi totuşi de milioane de ani au sau mai bine zis am făcut-o foarte bine.

Ce rol are energia în atracţie ?

În primul rând cum se manifestă atracţia la nivel energetic ?

Atracţia apare atunci când o persoană este atrasă de energia altei persoane. Energia se caracterizează prin vibraţie şi cantitate.

Vibraţia – reprezintă frecvenţa la care cineva funcţionează. Frecvenţa cuiva care este pasionat de muzică este diferită de cuiva care este pasionat de rugbi. Gândiţi-vă la acesta frecvenţă ca la o melodie – sunt melodii ritmate, lente, vesele, melancolice, populare, clasice, rock, pop, etc. Dacă cuiva îi place melodia pe care spiritul tău o cânta va dori să o asculte…deci iţi va căuta compania.

Cantitatea – reprezintă cât de multă energie ai sau mai bine zis câtă energie emani. Cu cât mai multă energie ai cu atât mai mult vor dori cei din jur să stea lângă tine. Ei se vor „încărca” de la tine.

De ce Reiki e „apetisantă” ?

Reiki fiind Energia Universală este compatibilă cu oricine şi dorită de oricine. Fără ea am muri iar abundenţa ei ne ţine sănătoşi şi fericiţi.

E normal că dacă prin tine curge o cantitate mai mare de energie să fii mai „dezirabil” sau mai „de dorit” decât alte persoane.

Cum apare atracţia ?

Atracţia apare atunci când ai o vibraţie plăcută pentru cineva sau dacă ai o cantitate mare de energie sau pentru un „efect garantat” :)) să le ai pe amândouă.

În momentul în care apari pe radarul cuiva cu cele două atribute de mai sus persoana va deveni interesată în (sau de) tine. [Că interesul poate fi conştient sau inconştient, interesat sau dezinteresat, benefic sau malefic poate face tema unui nou articol sau subiect în cadrul Cercului de Reiki sau la Cursurile de Reiki]

Mirajul atracţiei

Acest tip de atracţie, cel datorat creşterii energiei personale, acţionează atât asupra celui care emite energia cât şi asupra celui care o percepe (şi am explicat mai sus cum funcţionează pentru cel care percepe).

Cel care o emite, va observa în timp că oamenii vor fi mai draguţi faţă de el/ea şi va începe să atribuie acest lucru „şarmului personal” şi nu energiei pe care o emit.

În plus va observa că atunci când practică Reiki oamenii sunt şi mai amabili, normal! ai mai multă energie, şi astfel se va crea o întărire pozitivă referitor la practica Reiki.

B. F. Skinner, unul dintre teoreticienii cheie ai orientării comportamentiste, a definit întărirea ca un tip de învățare bazat pe asocierea unui comportament cu consecințele derivate din acesta, care măresc sau scad probabilitatea ca acesta să fie efectuat din nou. Când sunt negative vorbim de pedeapsă și când sunt pozitivi de întărire.

….întărirea pozitivă este dată atunci când comportamentul conduce la obținerea unei recompense”

preluat din Ce este întărirea pozitivă sau negativă în psihologie?

În sine acest lucru nu este rău, mai ales la fazele de început, dar trebuie avut grijă mai târziu în a nu confunda cauzele atracţiei.

Mă place sau nu mă place ?

Ca practicant Reiki trebuie să înţelegi ca e posibil ca unii oameni care te plac nu te placă pentru esenţa ta, pentru ceea ce eşti tu cu adevărat, pentru sufletul sau personalitatea ta – ci pentru energia de care au parte când sunt în preajma ta.

Ca să faci diferenţa între o simpatie sufletească şi una energetică este foarte greu. Practicaţii de Gendai Reiki au la dispoziţie anumite proceduri dar o verificare simplă se poate face în cazul celor pe care îi ştii de mult timp – dacă mai demult nu te plăceau şi acum da…oare ce s-a modificat ?

Pentru cei interesaţi să vadă o poveste (semi) reală pe acest subiect (pericolele şi piedicile pe care le poate întâmpina cineva pe calea evoluţiei spirituale) le recomand cartea: „Calea luptătorului pașnic” de Dan Millman. Există şi o ecranizare dar care a renunţat la anumite aspecte esenţiale din carte.