Uncategorized

Vindecare și nevindecare în Reiki

Gendai ca practică spirituală

Exista o mare diferenţă între Gendai Reiki şi Usui Reiki (Reiki-ul Vestic) şi anume ca Gendai Reiki este în primul rând o practică spirituală în principal şi o practică terapeutică în secundar pe când Usui Reiki este centrată în primul rând pe terapie şi apoi pe spiritual.

A nu fi înţeles greşit: Gendai face terapie dar cu scopul de a te aduce la punctul la care sa poţi urma practica spirituală liber de boli şi probleme.

Pentru gradele mici (Gradul I şi Gradul II) aceste aspecte pot fi ignorate fără nici o problemă – tot acolo se ajunge prin practică.

Revenind la problema vindecării, de multe ori cei cărora li se administrează terapii Reiki pot spune ca:

  • fie nu au simţit nimic
  • fie li s-au ameliorat un pic simptomele
  • fie ca simptomele au dispărut pentru un timp ca apoi să revină

„Nu simt nimic”

Dacă sunt unii care spun că nu simt nimic nu înseamnă că Reiki nu curge şi nu vindecă ci doar că ei nu simt asta. E ca în cazul celor care nu pot vedea unele culori (ex: roşu pentru daltonişti) sau percepe anumite frecvenţe ale sunetului – asta nu înseamnă ca acele culori nu există sau acele frecvenţe nu sunt audibile. Totul depinde de sensibilitatea fiecărui om în parte.

Cei care fac un curs de Reiki mărturisesc ca simt Reiki-ul ca una dintre următoarele senzaţii (sau combinaţie dintre ele):

  • căldură
  • presiune
  • respingere („ca un magnet”)
  • furnicături
  • rece (cu varianta „mentolat”)

Deci dacă senzaţiile variază atât de mult la cineva care este iniţiat în Reiki cu atât mai dificil poate fi pentru cineva neiniţiat să le perceapă.

„E un pic mai bine dar tot mă doare”

Cei la care simptomele se ameliorează sunt pe drumul cel bun – să continue să îl urmeze.

În plus acest fapt poate fi un indicator şi pentru terapeutul Reiki că direcţia de tratament este bună şi că au început să se îndrepte spre miezul problemei.

E posibil ca unele tratamente să ducă pacientul până la un anumit punct dincolo de care trebuie schimbat tratamentul (Ex: de mers pe emoţional,mental sau de ce nu relaţional)

„A fost un pic mai bine dar iar ma doare”

Cei la care simptomele se ameliorează un timp ca apoi sa revină sunt destul de mulţi.

Cum noi suntem parte corp, parte energie, parte spirit e necesar ca o vindecare să se producă la toate nivelurile noastre.

Degeaba tu faci un masaj sau transmiţi energie unei probleme dacă problema nu este vindecată şi la nivel emoţional sau mental.

Pentru acest caz una din maestrele mele spunea: „Unu’ncarcă doi descarcă”

Unu’ncarcă doi descarcă

Pentru a rezolva acest timp de probleme trebuie mers mai în profunzime şi adăugat tratamentului Reiki clasic elemente care sa ajute, de exemplu: Nentatsu, Respiraţii/Meditaţii de curăţare (Respiraţia Luminii, Respiraţia Gassho, etc), psihoterapie, rugăciune, nutriţie/post , sport/mişcare.

Concluzie

Când se face terapia Reiki întotdeauna corpul se va îndrepta spre armonie şi vindecare.

Că unii nu simt pe moment, că la alţii durează mai mult, că la alţii trebuie accelerat cu metode adiţionale – totuşi nu am întâlnit caz la care practica/terapia Gendai să nu fi influenţat starea pacientului în bine.