Fără categorie

Negarea Reiki

Unul dintre cele mai frustrante experienţe ca trainer de Reiki este momentul în care un practicant renunță la Reiki și chiar se întoarce împotriva lui.

De ce?

La început ești surprins și șocat. De ce? De ce să renunţi la ceva care te ajută? Şi mai ales de ce să te întorci împotriva acelui lucru și să mai spui lucruri neadevărate despre el?

De ce să renunţi la ceva care te ajută?

Mult timp acest lucru a fost de neînțeles pentru mine….dar cu timpul am început să înțeleg.

Nu Reiki este problema la acești oameni ci faptul că Reiki îi scoate prea mult din zona lor de confort.

Şi de multe ori nici nu este practica Reiki în sine – ci lucruri care există sau se întâmplă în paralel cu Reiki

Exemple

Exemplu 1

M., după ce a descoperit Reiki a fost foarte entuziasmată. Pentru că era o persoană care mergea la biserică e posibil ca la spovedanie să fi spus că a început Reiki și cum unii preoți nu privesc cu ochi buni orice nu e conform cu dogma e probabil că a început să îi spună că Reiki este un lucru rău.

[ Avem un întreg articol despre relația dintre Reiki si religie ]

În paralel a început sa aibă prieteni și ea fiind o persoană fără prieteni a ajuns la punctul în care 2 forțe acționau asupra ei: blamul Bisericii și inconfortul de a-și face prieteni.

Lucrul a culminat cu faptul că a renunțat la Reiki și a concluzionat că „toți cei care fac Reiki sunt răi”. Disonanța ei cognitivă s-a rezolvat revenind la vechile patern-uri.

Disonanţa cognitivă reprezintă o stare de tensiune care apare ori de câte ori o persoană are în acelaşi timp două opinii care nu numai că nu se susţin una pe alta, dar se exclud.”
(mai multe în articolul Disonanţa cognitivă – conflictele interioare)

Exemplul 2

Q., inteligenta, vivace și veselă , începuse training-ul Reiki în paralel cu un training cu puternice tendințe religioase.

A venit în prima zi, iar a doua zi a renunțat. Am fost intrigat să descopăr că acel trainer, care „îl descoperise pe Dumnezeu”, afirma că este maestru Reiki, dar când l-am întrebat care este lineajul său și care i-au fost maeștri a evitat să răspundă.

Şi acuma cred că interacțiunea cu acel individ i-a deviat persoanei drumul armonios pe care apucase.

Exemplul 3

A. – este solară, energică și foarte inteligentă. Rari au fost cursanții care au reușit să asimileze Gradul I aşa de repede.

Lucrurile au început să degenereze când a început să asocieze schimbări majore din viaţa ei cu faptul că a făcut Reiki. Întrebată fiind dacă acele schimbări au început după sau înainte de Reiki a răspuns ca înainte.

Dar răul fusese deja făcut, probabil s-a plâns în familie că schimbările și problemele vin de la Reiki și astfel au găsit un țap ispășitor în Reiki.

I-au interzis să mai facă Reiki.

Concluzii

Profil

Acestea sunt numai 3 exemple ale acestui fapt dar una dintre trăsăturile cele mai pronunțate este că în general persoanele afectate se încadrează într-una sau mai multe dintre categoriile enumerate de mai jos:

  • sunt persoane pasionale
  • sunt sub influența unor factori puternici din trecutul lor: indoctrinare religioasa, traume din copilărie
  • sunt sub influența unor persoane cu autoritate în viața lor: preot, soț / soție care se opune acestui lucru

Viitor

Le doresc tuturor celor care au renunțat „oficial” la Reiki să aibă parte în continuare de lumină și sunt împăcat să știu că atunci când vor avea nevoie vor avea o trusă Reiki de prim ajutor la îndemână.

Notă: În exemplele date am alterat atât de mult datele care ar putea identifica pe cineva încât cu greu ar putea fi identificate – poate doar cu excepția lor. Am făcut-o pentru a le proteja și în același timp să le ofer o oglindă în care să se uite când timpul va veni.