Uncategorized

Reiki şi durerea

Zilele acestea primesc terapie Gendai Reiki intensiv pentru un genunchi la care am suferit o entorsă – şi un aspect care de obicei este fie ignorat fie motiv de îngrijorare este durerea percepută în timpul tratamentului.

Durerea poate fi resimţită atât de către cel care primeşte tratamentul cât şi de terapeut.

Pacient

De ce poate să doară când primeşti Reiki ?

Cel mai simplu răspuns este pentru că zona care primeşte energie începe sa o folosească fie pentru a accelera vindecarea fie pentru a „dezgheţa” mai întâi problema şi apoi de a o trata.

Există traume pe care corpul şi mintea nu le poate rezolva pe loc şi atunci îngheaţă acea problemă.

Traumele pot fi atât fizice cât şi emoţionale – în ambele cazuri ne vom alege cu o „conservă” stocată în corpul nostru.

Atunci când se dezgroapă o traumă neprocesată … ea pur şi simplu ne doare … diferenţa este că acum corpul, prin Reiki (sau chiar şi alte metode de terapie), primeşte energie sau unelte (gen recadrare ) cu care poate să proceseze acea traumă.

Pentru traumele fizice în timpul tratamentului Reiki se pot accentua durerile, senzațiile de usturime, frig, cald sau înţepături. Şi cu cât mai mult Reiki vine (ex: mai mulţi practicaţi simultan sau un practicant mai puternic) cu atât senzaţiile vor fi mai puternice.

Terapeut

Terapeuţii Reiki pot ajunge să simtă durerea pacienţilor pentru că ei se racordează la câmpul energetic al pacientului şi prin rezonanţă ajung sa simtă aceleaşi dureri ca şi el.

Primul aspect pozitiv al acestui lucru este că terapeutul va avea o înţelegere mai precisă atât a formei de durere cât şi a poziţiei unde apare durerea în pacient.

Al doilea aspect pozitiv este că uneori problema din pacient rezonează cu problema din terapeut şi astfel terapeutul îşi poate identifica, pe el, zonele unde are probleme.

Al treilea aspect pozitiv este că vindecarea Reiki apare simultan atât la pacient cât şi la terapeut, deci dacă îi vindecăm pe alţii ne vindecăm pe noi.


Atenţionare: Indiferent dacă apare sau nu durerea este vital ca la sfârşitul terapiei terapeutul să îşi facă curăţarea (care apare în Gendai sub mai multe forme), să cureţe aura pacientului şi apoi să cureţe locul (pat, canapea, scaun, cameră) unde a avut loc terapia.